Moravia Hovacor - úvodní stránka

Menu

3. týden 27.04.2020 - 03.05.2020

03. 05. 2020

Třetí týden je za námi a štěňátka jsou čím dál tím aktivnější... vzájemné bitky jsou hlasitější a proběhlo i první "ulovení" ovečky :) Štěňátka už také reagují na příchod lidí... první rodinné návštěvy musely být důkladně prozkoumány. Kaše jim stále chutná a začínají po ní více přibírat... ale kožíšky od ní mají ulepené, že je ani Agiška nevyčistí.  Také se jim už začínají prořezávat zoubky, takže za chvíli už to zkoumavé "okusování" nohou a rukou nebude tak příjemné. Ochladilo se, takže krátký pobyt venku jsme stihli jen v sobotu dopoledne. Zatím jen s Agiškou, na seznámení se zbytkem smečky je ještě dost času. Ti je zatím pozorují v dostatečné vzdálenosti, protože je Agiška pořád blíž nepustí.

30. 04. 2020

Ráno jsem našla oranžovou fenku venku z porodní bedny a opět si pochutnávala na maminčiných granulích... Ohrádka bude tedy nainstalovaná včas, než se k ní přidají ostatní. Agiška byla trochu nervózní, když se jí ta malá smečka rozlezla v prostoru a dávala hlasitě najevo, že už mají hlad. Ranní krmení bylo ještě na Agišce, na "svačinu" jsem jim nachystala mléčnou kaši... řídkou, ale stejně byli všichni upatlaní až za ušima :) Nejvytrvalejší u misky byl zelený pejsek, ostatní kaši ochutnali a pak se věnovali olizování svého nebo nejbližšího sourozeneckého upatlaného kožíšku. Důkladnou očistu jim pak ještě udělala Agiška a když ještě dneska bylo teplo, vynesla jsem je ven na sluníčko, aby jim kožíšky oschly :) Krátký pobyt venku se neobešel bez hlasitých projevů... největší průzkumnice, které se vzdálily nejdál od klubíčka sourozenců, se ukázaly holky "žlutá a oranžová". 

29. 04. 2020

Porodní bedna začíná být malá... myslela jsem, že první průzkumník bude šedý pejsek, který už zvědavě přes ohrádku nakukoval, ale překvapila oranžová fenka... ani jsem to nepostřehla a byla venku. A než jsem to zjistila, našla jsem ji u misky granulí... i bez zubů se je snažila spořádat. Nastal tedy čas prvního krmení, ale hlavně zvětšení výběhu, aby měla štěňátka možnost prozkoumávat svět. Původně jsem měla naplánované, že se v pátek štěňátka přesunou do venkovního výběhu, aby měla víc prostoru na poznávání. Předpověď počasí ale hlásí na celá víkend déšť, tak jim uděláme ohrádku ještě doma.

28. 04. 2020

S načatým třetím týdnem se z porodní bedny ozývají stále hlasitější projevy... první pokusy o štěkání, hlasité dožadování se krmení a první vrčení jak na sourozence, tak už dokáží projevit nelibost, když si je dovolím vzít v době, kdy nemají plná bříška a spokojeně odpočívají. Když spokojeně odpočívají, tak jsou to pak zlatíčka, která se rádi chovají a i pravidelné vážení je rychlé a bez útěků :)


« Zpět na seznam článků

© Moravia Hovacor | Webmasterova.cz