Moravia Hovacor - úvodní stránka

Menu

AGAINST ALL ODDS Ghipinaldo

Datum narození / číslo zápisu: 28.3.2015 / CMKU/HW/8062/15

Doma mi říkají: Agi

Otec x matka: Joker vom Hundsbühl x Enormous Garish Ghada

Plemeno: hovawart

Barva: černá se znaky

Výška: 61 cm

DKK / DLK: 0/0 / 0/0

Další vyšetření: Degenerativní myelopatie laboratoř Genomia, 1. 11. 2017 výsledek: DM normal N/N

Matka vrhu: G- Moravia Hovacor, F- Moravia Hovacor

Jak čas utíkal, začala jsem uvažovat o pořízení fenky, abych se třeba někdy v budoucnu dočkala v naší chovatelské stanici dalších štěňátek.

Fenku jsem tedy vybírala s plánem na uchovnění, ale v chovu jako v dalších činnostech je potřeba mít velkou pokoru... výběr vhodného spojení je velmi důležitý, ale pořád mluvíme o předpokladech, které mají štěňata po svých rodičích a předcích... záruka žádná. Tu nám žádný odpovědný chovatel dát nemůže. A výběr konkrétního štěněte už je pak velká sázka do loterie. Ve vrhu A- Ghipinaldo se narodily dvě fenky, podle zpráv od chovatelky to vypadalo, že k nám příjde fenka se žlutým obojkem... nakonec asi rozhodlo srdíčko, protože rozumově si to moc nedokážu zdůvodnit, ale den před odběrem jsem to změnila a odvezla jsem si "červenou" Agišku... tmavého bubáka s malým ridge na nose.

Agi je těžko popsatelná, co je na jedné straně přednost, na druhé je to trochu komplikace... prostě je to nevyzpytatelná ženská... takový Jekyll & Hyde o:)

Předností je její absolutně neagresivní povaha vůči lidem... to ale zase komplikuje výcvik... je podřízenější, nedokáže se "rozlobit", ale dokáže se urazit a vymyslet spoustu lumpáren... a ví, že ji sposta věcí projde... nedokážu na ni být prostě přísná, takže je z ní takové rozverné, občas nevychované sluníčko...

Agi je středního formátu, elegantní kompaktní fenka. Taková šedá myška, která "rozkvete" v momentě, kdy se může rozběhnout... svým pohybem dokáže zaujmout rozhodčí, takže dokázala kromě jiného získat 2x titul Klubová vítězka.

Ale i kdyby Agi žádnou výstavu nevyhrála a nebyla z nějakého důvodu chovná, byla by platným členem naší rodiny. Chovatelské plány a cíle jsou jedna věc... měla jsem a mám je na x-let dopředu. Ale plány jsou i od toho, aby se průběžně měnily o:) 

 

Agi má také svou stránku na working-dog

 

Výstavní výsledky:

r. CAC, 3x CAC, BOS, BOB, 2x ček.Ch.IHF, Klubová vítězka 2017 a 2018


Fotografie


« Naši psi

© Moravia Hovacor | Webmasterova.cz