Moravia Hovacor - úvodní stránka

Menu

4. týden 04.05.2020 - 10.05.2020

10. 05. 2020

Dnes měla štěňátka další návštěvní den. Ráno bylo počasí ještě příjemné, ale pak začalo být zase horko a štěňátkům se nechtělo být dlouho venku. V boudičce se cítí zatím jistější a hlavně je tam chládek... 

Kromě pravidelného vážení proběhlo ještě i druhé odčervení.... některým pasta chutnala, někteří se "šklebili", jen žluté fence se nějak podařilo "vypěnit" pastu ven z tlamičky :) 

09. 05. 2020

Štěňátka měla včera a dnes další návštěvy budoucích majitelů, svého konkrétního už má modrý pejsek Garry. Další velkou změnou pro ně bylo přestěhování do venkovního "bývání"... doma už to pro ně bylo malé a každodenní přenášení ven a dovnitř neřešilo jejich čím dál větší snahu prozkoumávat okolí. Zatím sice pobývají převážně ve své "boudičce, ale snad se jim připravený výběh bude líbit. Postupně jim přidáváme další hračky... každý den je vidět nějaký pokrok v tom, jak si někteří už sami začali hrát s míčkem, proběhly první pokusy přetahování o suk, odnesení velké kořisti... také jejich stisk zouky je dne ze dne silnější a kousnutí do achilovky už je docela znát. Začalo také období "zkoumání tkaniček u bot" ... co nevidět asi zvládnou i to rozvázání :)

06. 05. 2020

Dnešek byl ve znamení velmi příjemné návštěvy budoucích majitelů jedné naší holčičky. Po osobním setkání má tak jako první nové majitele "růžovka"... a bude se u nich bude mít skvěle :)

Počasí kromě chladného větru nebylo nakonec tak hrozné a vykouklo na nás i sluníčko, takže štěňátka mohla být už velkou část odpoledne venku. Mazlící návštěvy si užívali všichni... Agiška se překonávala, tak uvidíme, jak ji to vydrží na následující dny, kdy začnou přijíždět ostatní zájemci. Večer byla štěňátka ještě hodně aktivní... asi si chtěli zase užívat společnost, tak jsem jim dala ještě první večeři a poprvé i v mléce granulky. Zachutnalo jim to tak, že byla nad miskou opět valná hromada... a také jsem tím zjistila, že už je jim miska malá... za těch pár dní už se do ní všechny hlavy nevejdou. 

05. 05. 2020

Polední pobyt na dvorku se začíná prodlužovat... a také jsem musela vytáhnout ohrádku, protože než jsem je včera přenesla, začínala se mi rozprchávat. Ohrádka je pro ně sice malá, ale bezpečí je důležitější. Polední kaše byla již spořádána civilizovaněji, ale i tak jsou sem tam chloupky upatlané. Takže mrňata poprvé okusila česání... moc se jim to nelíbilo, ale koupat se nemůžou, tak jim nezbývá nic jinýho, než to vydržet :) 


« Zpět na seznam článků

© Moravia Hovacor | Webmasterova.cz