Moravia Hovacor - úvodní stránka

Menu

2. týden 20.04.2020 - 26.04.2020

26. 04. 2020

Agiška v kradení hraček pokračuje... v sobotu ráno jsem zachránila lišáka. Upozornil mě na něho Tino, když se upřeně díval do jámy, kterou si Agiška vyhrabala a pravidelně ji zvětšuje. Dole na dně ležel chuděrka lišák špinavý a mokrý, takže musel prodělat první koupel. Dnes ráno z díry "svítila" bílá ovečka... ta tam asi nebyla ještě moc dlouho, takže přežila bez úhony. Tak jsem zvědavá, kterou hračku mrňatům zabaví zítra ráno :)

Všechna štěňátka už mají otevřená očka... zatím se rozkoukávají pomalu, ale už si mezi sebou začínají nesměle hrát. Šedý pejsek už "nahlížel" přes okraj porodní bedny, tak jsem zvědavá, kdy se přes desku budou chtít dostat a budeme jim tak muset zvětšit prostor.

Focení jsme moc nevychytali, popadla jsem první hračku a bílá ovečka na odrazu sluníčka z okna nám to neulehčila... pokud bude přát počasí, tak se další fotky pokusím udělat venku... i když tam ty stíny nebudou asi o moc lepší...

Mrňata mají za sebou i první odčervení, pasta jim docela chutnala, ale za 14 dni už to tak jednoduché podávání asi nebude. 

 

24. 04. 2020

K zelenému pejskovi, který jako třetí překonal hranici 1 kg, se přidali "červená a šedý" a tak tito tři již začínají koukat na svět, i když je těžké říct, jestli už něco málo vidí. Ostatní je budou brzy následovat a tak jsem jim do bedny přidala první hračku... Agiška ale usoudila, že ji potřebuje ona a odnesla si ji k sobě na deku. Nakonec byla ochotná jim ji nechat, ale pro jistotu jsem štěňátkům ještě nějaké hračky přidala, kdyby si maminka zase nějakou vypůjčila :) 

 

23. 04. 2020

Od dnešního dne mají štěňátka místo mašliček nové obojky... už se trochu pletly vybledlé "žlutá a hnědý" a modrému pejskovi se zase pořád mašlička stahovala (nevím, jak se mu to vždycky podařilo), takže nadešel čas jim už dát oboječky jako velkým pejskům :)

Zatím ještě nevidí, ale u zeleného pejska už byla patrná malá škvírka, tak uvidíme zítra, jestli se jim už budou pomaličku očka otevírat.

 

22. 04. 2020

Agiška od neděle dodržuje pravidlo, že bude štěňátkům přísun mléka pravidelně dávkovat a jinak bude odpočívat mimo porodní bednu. Holka si od nich potřebuje také odpočinout, ale pořád je ve střehu a jak se začne ozývat hromadný song, tak nastupuje "do práce" :)

Štěňátka přibírají na váze, i když ještě netrhají rekordy... jako první dnes červená fenka překonala 1 kg a šedý pejsek je jí v závěsu. Štěňátka jsou už teď po nasycení také víc v klidu, už člověk v ruce nemá malá háďata, která se snaží dostat zpět na pevnou zem... a tak se těším, až za několik málo dní otevřou očka a začnou koukat na svět.

Dnes jsem si naplánovala focení, ale Agiška moje plány trochu změnila... odmítla se jít projít na dvůr, abych na to měla klid a hlavně si mohla štěňátka odnést do méně osvětlené místnosti. Takže jsem to musela zase zvládnout na malém prostoru s přímým sluníčkem a s Agiškou hlídající každý můj pohyb.

Naštěstí se za chvíli uložila vedle mě a přestala lézt do záběrů... naopak mi za ní začala ze záběrů mizet štěňátka, dokáží být na svých ještě vratkých nožičkách docela rychlá :) 


« Zpět na seznam článků

© Moravia Hovacor | Webmasterova.cz