Moravia Hovacor - úvodní stránka

Menu

11. Březen 2011 - 11 měsíců

V únoru jsme toho s Erym nakonec moc nestihli. Stihnout za měsíc jen dva tréninky obran a žádnou poslušnost je hodně málo... jedině se stopama jsem nepočítala, ty byly "nad plán".

Vypadá to, že březen nebude o nic lepší, nějak se mi nedostává volného času... proto se už těším na výcvikový víkend, kde si s Erym prověříme, co všechno jsme za zimu zapomněli, a snad se i naučíme něco nového o:)

KK Přerov - 4. 3. 2011

V pátek se nám konečně podařilo najít volné odpoledne a tak jsme s Erym vyrazili potrénovat poslušnost na cvičák do Přerova.

Veronika měla ještě pracovní povinnosti, takže první kolo jsme si odcvičili bez dozoru... Ery byl natěšený po dlouhém "nicnedělání" a docela se nám jak chůze, tak poslušnost u nohy přes drobnější chybičky dařila. Problémy máme hlavně s povelem "čelem vzad", kdy se "psovod plete psovi pod nohama"... takže to budu muset nejdřív pořádně natrénovat bez psa o:)))

Druhé kolo už proběhlo pod dohledem výcvikářky... chůze u nohy byla v pořádku, takže jsme to pak zkusili s balónkem schovaným pod paží... to už bylo o poznání horší, protože se Ery začal opět opožďovat, jak na míček "číhal"...

Veronika to tedy zkusila s "magnetickým balónkem" a bylo to daleko lepší... holt je na Eryho potřeba pořád něco vymýšlet, aby se nenaučil lajdačit.

Zhodnocení:

Za chůzi u nohy byl Ery pochválený, ale je pořád co vylepšovat... hlavně v mé chůzi, kdy už bych měla "držet ruce normálně". Pořád se snažím Erymu moc pomáhám tělem, což už bych s ohledem na jeho věk měla omezovat... zvlášť, když jsem viděla, co už umí Veroničin 3 měsíční Ennoxík a jak jim to spolu "šlape a ladí" o:)

 ZKO Štěpánov  13. 3. 2011

 Kozlovice  20. 3. 2011

 Zbraslav  25. - 27. 3. 2011

Na výcvikovém víkendu CHS Boccaro se nám s Erym na poslušnosti věnovala Lucka Ševčíková, na obranách pak figuranti Michal Řehák a Martin Pleskač.

Společně s námi se víkendu zúčastnila i Eryho maminka Esira s chovatelkou a kamarádkou Elenou, takže když jsme necvičily, tak jsem "kecaly"... témat bylo hodně :)

Fotodokumentace: Ery, sobota, neděle

Videa Eryho a Esiry najdete zde...

 


« Zpět na seznam článků

© Moravia Hovacor | Webmasterova.cz