Moravia Hovacor - úvodní stránka

Menu

10. Únor 2011 - 10 měsíců

První letošní měsíc je za námi a Erymu bude 9. 2. 2011 už 10 měsíců...

Při svém plánování tréninků jsem se rozmýšlela tak dlouho, až jsem málem vše propásla. Na poslední chvíli jsem to ale stihla, takže jsme s Erym přihlášení na akce CHS Boccaro:

25. - 27. 3. 2011 - výcvikový víkend Zbraslav

16. - 23. 7. 2011 - letní výcvikový tábor Záměl

Na výcvikový víkend je přihlášená i Eryho chovatelka s jeho maminkou Esirou, už teď se na ně těšíme o:)

Během února toho ještě moc neplánujeme, podle počasí cvičák v Přerově a ve Štěpánově, ale od března bych chtěla s Erym začít jezdit pravidelněji na tréninky obran... a hlavně snad už bude počasí na tréninky stop, kde budeme muset po dlouhé pauze začít nejspíš úplně od začátku...

KK Přerov - 5. 2. 2011

Na trénink poslušnosti jsem byla s Veroniku domluvená na sobotu s tím, že za světla udělám i pár fotek jejího nového přírůstku Ennoxe Yucero Bohemia (odkaz na fotky přidám později)

Kvůli jarnímu počasí a rychle tajícímu sněhu jsem měla obavy, jak bude plac vypadat... skončila jsem na zemi hned po příchodu, když jsem na promočeném terénu neubrzdila rozběhlého natěšeného Eryho o:)))

Na krátkou poslušnost došlo až na závěr, protože na place již probíhal trénink obran o kterém jsme nevěděli... využila jsem příležitost a domluvila si s figurantem Tomášem Vývodou, že dá Erymu taky "kousnout".

Veronika mi natočila druhé kolo, tak se můžete mrknout, jak se Ery vyrovnal s cizím figurantem - video zde...

Zhodnocení:

S výkonem Eryho jsem byla spokojená... zákusy měl standardní a i když s "bojem" to ještě u něj není úplně ideální a spíš jen drží a čeká co figurant vymyslí... ale utěšuju se, že tatínek Argo začal bojovat až kolem 15 měsíce o.)

Kozlovice - 9. 2. 2011

11. a 12. STOPA

  • místo a čas: louka, 17:25 hod. a 17:40 hod.
  • počasí: polojasno, bezvětří
  • stopa: pachový čtverec, drůbeží párky
  • stáří stopy:cca 10 minut

Využila jsem skoro jarního počasí a ve středu po práci vyrazila s Erym po dlouhé době na stopy. Jako odměnu jsem tentokrát vzala párky míst granulek, aby to pro něj bylo zajímavější... na zopakování jsem Erymu vyšlapala dva pachové čtverce o velikosti cca 80 x 80 cm.

Zhodnocení:

Pauza nebyla na Eryho výkonu naštěstí moc znát... oba čtverce prohledával se zaujetím, bez zbytečného spěchu a s hlasitým "čmucháním". Horší to asi bude, až začneme s krátkými stopami... tam už bude poznat, jestli člověk pracuje s půlročím štěnětem nebo s ročním dorostencem o:)

KK Neředín - 13. 2. 2011

Využila jsem nabídky našeho figuranta Michala Vidlaře, který mi domluvil možnost tréninku obran na cvičáku v Neředíně. Počasí bylo na únor velice příznivé, jen s oteplením během dne se měnil i terén na place - po každém kole obran bylo bláta víc a víc.

To nás ale neodradilo a všichni psi se s těžkými podmínkami vyrovnali více než skvěle. Nejvíc bláta si na sobě nakonec odnesl figurant o:)))

Eryho fotky se mi nepodařilo domluvit, jak se vedlo ostatním se můžete podívat zde...

Zhodnocení:

Dnešní trénink obran jsme trošku přizpůsobili horším podmínkám a nezkoušeli tedy nic nového. Se změnou prostředí i s blátivým terénem si Ery poradil bez větších problémů, takže jsem s jeho výkonem byla spokojená...

 


« Zpět na seznam článků

© Moravia Hovacor | Webmasterova.cz