Moravia Hovacor - úvodní stránka

Menu

2003/05/17 Kroměříž, Klubová výstava hovawartů

Na Klubovou výstavu do Kroměříže bylo přihlášeno 92 hovawartů. Posouzeno jich bylo nakonec "jen" 81. Psy posuzoval Ing. Luděk Novák, feny Petr Řehánek.

Zastupců naší chovatelské stanice Moravia Hovacor přijelo letos rovných deset a opět si nevedli špatně ...

Svou výstavní premiéru si odběhal "celý" vrh CCalderon

PSI - třída dorostu

CALDERON - velmi nadějný

7 měs. pes černý se znaky, pevná kostra s hlavou vyjadřující pohl. výraz, dostatečně vyv. hrudník, správné úhlení končetin, vyrovnaná povaha.

Cayetana

FENY - třída dorostu

CAYETANA- velmi nadějná 2

7 měsíční fena, výška a hmotnost odpovídají věku, nůžkový skus, výborná pigmentace nosní houby, uši správně nesené, hrudník doposud volnější, dobrá hřbetní linie, ocas správně nesený, správné úhlení pánevních končetin, temperamentní krok, srst odpovídající věku, výraznější zesvětlení.

PSI - třída otevřená

Mezi 15 psy v třídě otevřené jsme měli tři zástupce:

AMMON se probojoval do závěrečného finále a nakonec obdržel známku výborný 3

ARMIN skončil těsně před hranicemi finále na pomyslném 5. místě s oceněním výbornýAmmonArmin Barley

BARLEY byl na své první výstavě a dle hodnocení rozhodčího by s lepším předvedením mohl pomýšlet i na "finále". Majitel ho bude častěji brát s sebou "na ryby" než na výstavy, takže byl spokojený, když Barley obdržel známku výborný. Posudek: 2 letý pes, středně plavého zbarvení se zesvětlením, harmonické stavby těla, hlava standardní, kostra dostatečně pevná, hrudník standard. utvářený s dostatečnou hloubkou, končetiny správně úhlené, temperamentní, vyrovnaná povaha.

FENY - třída otevřená

Největší konkurenci měly naše tři zástupkyně - v třídě otevřené se předvedlo 18 fen. 

BENSI v závěrečné soutěži obsadila "o kratší srst" druhé místo, získala tedy ocenění výborná 2, r.CAC a pěkný posudek: fena 26-ti měsíční, hlava ušlechtilá, oko tmavé, nůžkový skus, prostorný hluboký hrudník, pevná hřbetní linie, správné úhlení hrudních i pánevních končetin, uši správně nasazené i nesené, prostorný krok, hezky se předvádí.

BensiAlainaBaira

ALAINA se také dostala do závěrečného finále, kde nakonec obdržela známku výborná 3. Posudek: 3,5 letá fena, správného rámce, hlava ušlechtilá, oko tmacé, nůžkový skus, uši správně nasazené i nesené, hluboký hrudník s méně výrazným předhrudím, volnější hřbetní linie, správné úhlení hrudních i pánevních končetin, prostorný pravidelný pohyb, hezky se předvádí, srst kvalitní.

BAIRA pro užší hrudník a úzký postoj hrudních končetin tentokrát obdržela ocenění velmi dobrá

PSI - třída pracovní

Askan

V konkurenci 8 psů se ASKAN probojoval do finále a nakonec získal ocenění výborný 3. Posudek: 3,5 letý pes, černý se stand. znaky, harmonická stavba těla, hlava správně modelovaná, standardní rámec, hrudník dostatečně prostorný, pevná hřbetní linie, prostorný pohyb, vyrovnaná povaha.

Baxia

FENY - třída pracovní

BAXIA nastoupila z "našich" jako poslední a z konkurence 5 fen se dostala do závěrečného finále mezi nejlepší. Dle našeho "zaujatého" hodnocení měla ve své třídě dopadnout lépe než výborná 4. Posudek od rozhodčího ale dostala pěkný: 2 letá fena, správný rámec, hlava ušlechtilá, oko tmavé, uši správně nesené, prostorný hluboký hrudník s výborně utvářeným předhrudím, pevná hřbetní linie, ocas správně nasazen, správné úhlení hrudních i pánevních končetin. Prostorný pravidelný krok, hezky se předvádí.

Soutěže - NEJKRÁSNĚJŠÍ PÁR PSŮ

Nejkrásnějším párem psů na letošní klubové výstavě se stala dvojice Martiny Řihoškové - Jorik Zelené Karpaty a Baxia Moravia Hovacor.Moravia Hovacor

Soutěže - NEJLEPŠÍ CHOVATELSKÁ SKUPINA

Do soutěže jsme nastoupili ve složení: Askan, Baxia, Bensi, Calderon, Alaina, Ammon a Cayetena.

Nakonec jsme ale bojovali sami, protože nikdo z dalších přihlášených se nedostavil. Přesto nás těší získané ocenění: NEJLEPŠÍ CHOVATELSKÁ SKUPINA.

Děkuji všem majitelům našich odchovů za účast a skvělou reprezentaci!!!


« Zpět na seznam článků

© Moravia Hovacor | Webmasterova.cz