Moravia Hovacor - úvodní stránka

Menu

Výcvikový den HWPS - Štěpánov 01.11.2008

V sobotu ráno jsme s Argem vyrazili směr Štěpánov, kde pořádal Hovawart-Pro-Sport výcvikový den. venčeníVýcvik poslušnosti byl tentokrát pod vedením výcvikářky Mirky Marcišinové a obrany s figurantem Miroslavem Valentinem.

Podařilo se nám dojet mezi prvníma, tak jsme si udělali delší venčení, aby se Argo dostatečně vyběhal. Na výcvik jsem ho nenahlásila ... přece jenom bychom zbytečně zabírali místo těm, kteří to víc potřebují... my už cvičíme jen pro radost a podle toho to taky vypadá... Argo si ze mě dělá srandu skoro pořád o:)

Na výcvik dojel nečekaně velký počet psů z různých koutů republiky - dle organizátorů jich bylo 29! a s nimi i patřičný doprovod majitelů a rodinných příslušníků. Aby se dalo takové množství zvládnout, poslušnost se trénovala mimo cvičiště, na kterém tak probíhaly pouze obrany.

Árči z VebrkasuAgira Lumakuto Arga jsem nechala odpočívat v autě a vyrazila "na plac" s foťákem. Z našich příbuzných jsem stihla zaregistrovat Árčiho z Vebrkasu (Calderon) a Agiru Lumakuto (Cayetana). Fotky z obran účastníků, které jsem mezi klábosení se známými stihla nafotit, jsou v samostatné fotogalerii

Obrany probíhaly na dvě kola a i přes to množství psů figurant Mirek Valentin po celou dobu hýřil dobrou náladou a elánem. V průběhu druhého kola mi to tedy nedalo a šla jsem se zeptat, zda by nedal "kousnout" i Argovi. Nebyl proti (moc děkuji) a tak si nakonec i Argo párkrát zabojoval s lumpem. Už to sice není to, co bývalo ... přece jenom jde vidět, že trénink zákusů chybí, ale chuť a bojovnost má Argo pořád velkou o:)))

Za fotky z obran děkuji Eriku Celému.

Argo

Po skončení oficiální části si někteří účastníci vyzkoušeli na cvičáku ještě poslušnost - jako trénink na závody, které zde budou poslední sobotu v listopadu. Arga jsem protáhla na krátkou poslušnost taky, i když se závodů nezúčastníme, protože termín se kryje s bonitací v MB. Nemáme moc možností si vyzkoušet poslušnost za přítomnosti cizích psů - ale pokud Argo vidí balónek, tak ho psi naštěstí nezajímají a je mu jedno, jestli je na vodítku nebo na volno.

Před odjezdem domů si Argo ještě zalítal na poli za balónkem ... využila jsem obě Martiny, aby mu ho házely a já se mohla pokusit ho vyfotit i jinak než jen zepředu nebo zezadu. Bylo už šero, tak fotky nevyšly moc kvalitně ... ale lepší nějaké než žádné o:)))


« Zpět na seznam článků

© Moravia Hovacor | Webmasterova.cz