Moravia Hovacor - úvodní stránka

Menu

Speciální výstava a bonitace Knížecí rybník - 16.05.2009

V pátek 15. 5. 2009 odpoledne jsem vyrazila do kempu Knížecí rybník u Tábora, kde se měly o víkendu konat klubové akce - v sobotu speciální výstava a v neděli bonitace a svody.

Původně jsem chtěla s sebou vzít alespoň Roxynku, ale jelikož jsem byla zapojena do organizace oba dva dny a nevěděla jsem, jaké jsou v kempu podmínky, raději jsem ji nechala doma.

V sobotu se na speciální výstavě sešlo 116 psů a fen ze 125 přihlášených.

Posuzovali:

  • Třídy štěňat, dorostu a mladých: Vladimír Adlt
  • Feny od mezitřídy: Dr. Ursula Berges
  • Psy od mezitřídy: Dr. med vet. Volker Wienrich

Z našich "příbuzných" jsem v katalogu našla několik vnoučat a pak už i jejich potomky - a nevedli si vůbec špatně:

ASKAN Moravia Hovacor

syn Chivas z Budské samotyCHIVAS z Budské samoty (Askan x Barbara Bohemia Choc) se utkal ve třídě otevřené a v konkurenci 18 psů postoupil do závěrečného boje, kde získal ocenění výborný 3.

V třídě mladých se představili i potomci Chivase a Asty Plavské stráně, která v třídě otevřené získala ocenění výborná 1, CAC:

BERENAS Krumlovské podzámčí - výborný 1, CAJC

BATTREY Krumlovské podzámčí - výborný 2

BRIANNY Krumlovské pozdámčí - velmi dobrá

 
BARLEY Moravia Hovacor

dcera AFRA Káranský blesk (Barley x Brita z Divišovských sadů) získala v třídě otevřené ocenění výborná 3, její bratr ARGO Káranský blesk byl v třídě otevřené velmi dobrý.

Berenas Krumlovské podzámčí Battrey Krumlovské podzámčí Afra Káranský blesk

CAYETANA Moravia HovacorAlan z Vebrkasu

dcera AZUELA Lumakuto (Adam Astra Moldavia x Cayetana) měla v třídě otevřené fen 20 soupeřek a získala ocenění velmi dobrá.

CALDERON Moravia Hovacor

syn ALAN z Vebrkasu (Calderon x Berry v. Philippsdorf) postoupil v mezitřídě do závěrečných soutěží z konkurence 8 psů a získal ocenění výborný 4.

 

U psů v třídě otevřené jsem našla ještě jednoho "vnoučka" - BARY Ostravské hvozdy (Bary ze Zámrsku x Hery Černá tečka, která je po rodičích Afric Zelené Karpaty x Baria Barte Prim) obdržel v silné konkurenci známku výborný.

 

V neděli se na stejném místě konaly svody mladých a hlavně letošní první bonitace, na kterou dorazil i náš další vnuk - BERZIT Moravia Diamond (Urco Chatka Zielarki x Baxia Moravia Hovacor). Jsem ráda, že vše zvládl s přehledem (ale neodpustil si kontrolu osoby, která se mu schovávala za deštníkem). Jeho majitelka mohla být spokojená, že nevážila dlouhou a pro ni komplikovanou cestu z Moravy zbytečně... trošku jsem ji ukecávala, aby nenechávala bonitaci až na podzim, takže aby pobrala psa i malou Klárku, museli s ní nakonec jet druhým autem i hlídací babička s dědečkem o:)

 


« Zpět na seznam článků

© Moravia Hovacor | Webmasterova.cz