Moravia Hovacor - úvodní stránka

Menu

TINO von der Jagsthöhe

Datum narození: 13.1.2018

Doma mi říkají: Tino

Otec x matka: Echnaton Ereon Eilleen x Qwendy von der Jagsthöhe

Plemeno: hovawart

Barva: černá se znaky

DKK / DLK: HD A / ED (0/0)

Tino - náš zatím nejmladší "přírůstek" do smečky byl tak trochu neplánovaný. 

Ne sice, že bych neplánovala nechat si po Erym potomka, ale v jeho necelých 8 letech se mi to zdálo ještě brzy. Začala jsem o tom ale uvažovat, když za ním přijela na krytí fenka z Německa... Qwendy v.d. Jagsthöhe. O tento vrh Q- jsem se zajímala, ale narodila se tehdy jen jedna fenka, která zůstala u chovatele.

Nikdy by mě nenapadlo, že se s ní za tři roky uvidím osobně...

Ery a Qwendy... spojení dvou "jedináčků", takže co se týká rodokmenů, nemůže se opakovat stejné nebo jen podobné spojení... a tak, když se ve vrhu 8 štěňátek narodil jen jeden pes, bylo rozhodnuto. Nechtěla jsem, aby se někde v Německu "ztratil" a i když dopředu nikdy nepočítám s uchovněním, tak by mě mrzelo, pokud by vše pro uchovnění vyšlo, kdyby se tato "krev" úplně ztratila...

Tak se Tino objevil začátkem března u nás na dvoře a zatím jeho pořízení nelituji... i když po roce a půl bezproblémového soužití začal na tatínka vystrkovat růžky.

Trochu si říkám, jestli mi "osud" nepřiděluje povahy psů takové, jaké v tu konkrétní dobu potřebuji...

Tino je klidnější než tatínek a také není tak "žhavý a otravný" do cvičení. Některé "cviky" mu trvají déle, než je pochopí, je ale snaživý a já se musím jen snažit při výcviku víc přemýšlet... 

Uvidíme, jestli naše výcvikové snažení bude mít i nějaké to ovoce v podobě zkoušek, ale není to pro mě tak důležité, jako to, že je Tino pohodový pes... výborně se třeba osvědčil jako společník do kanceláře, kde se stal pro kolegy takové "velké chlupaté" zpestření všedních pracovních dní o:)

 

 

« Naši psi

© Moravia Hovacor | Webmasterova.cz