Moravia Hovacor - úvodní stránka

Menu

Výcvikový víkend BEDEA - 21.11.2008

Ve dnech 21. - 23. 11. 2008 jsme s Argem strávili v kynologickém areálu Hvězda, kde se pod vedením figurantů Víti Glisníka a Jaroslava Labíka konal výcvikový víkend zaměřený na nácvik obran a poslušnosti.

Původně jsem ani neměla v plánu jet na Bedeu na celý víkend. S Argem už necvičíme, takže jsem se chtěla jen v sobotu přijet podívat a poklábosit... Velkým důvodem, který mě nakonec přesvědčil, byla "účast" Argova tatínka Gamba v.d. Hausbergkante.

GamboGambo

Gambo ve svých 12,5 letech už necvičil a zúčastnil se víkendu jen jako doprovod. Kvůli už skoro zimnímu sychravému počasí trávil většinu dne v autě, ale jsem moc ráda, že jsem měla možnost ho zase vidět... Škoda, že se nepodařilo udělat společné "rodinné" foto... podobu s otcem Argo nezapře o:)))

 

K našemu výcviku už toho moc nového napsat nejde ... Argo nezklamal, do bojů s figuranty se opět vrhal na "plný plyn", což se pak projevovalo na jeho zákusech, které už nebyly tak přesné a plné, jako v dobách, kdy jsme ještě pravidelně trénovali.

Největší naše slabina je poslušnost - na obranách samostatné pouštění pořád nemáme a odvolat Arga od figuranta, který má ještě rukáv, je také věc zhola nemožná ...

Už dávno jsem se smířila s tím, že veškeré další snažení o nějakou zkoušku je zbytečné... kvůli jeho radosti z jakékoliv činnosti a snahy do všeho se vrhat s nadšením a elánem mu promíjím nepřesnosti a - jak poznamenal jeden rozhodčí - jeho přílišnou rozvernost o:)))

 

Na další fotky účastníků víkendu se můžete podívat zde ... 


« Zpět na seznam článků

© Moravia Hovacor | Webmasterova.cz